Recept på blåbärsbröd

Recept på blåbärsbröd

“Från boken Blåbär – Minnen, mat och smak”

Ingredienser

2 deciliter blåbär

50 gram jäst

5 deciliter vatten

1 matsked honug

2 teskedar salt

4 deciliter rågsikt

1 liter vetemjöl

1,5 deciliter solrosfrön

Tillagning:

Värm vattnet till ca 37 grader och blanda in honung och bär. Smula därefter ned jästen och tillsätt olja och salt.Rör i rågsiktet och vetemjölet lite i taget pö om pö.

Knåda sedan degen väl och låt den jäsa under en handuk i en timma.

Baka ut brödet eller lägg den i formar som är smorda. Jäs därefter ytterligare ca 30 minuter. Grädda sedan i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter.  Smaklig måltid!

Referens
Rattfelt, A, Phil, S.L & Nyblom,P.(2008)Blåbär – minnen, mat och smak.Stockholm: Balkong Förlag
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial