Hjortronläsk från Norrland!

För första gången finns det en läsk/soda i världen som är gjord på Hjortron!

Läsken sålde över 1500 exemplar inom en två veckors period uppe i Umeå och är enligt skaparen Marc Uå (se länk) även på väg att expandera till Stockholm, Malmö och Luleå!

Jag köpte själv två burkar här om dagen för att testa den mytomspunna drycken som b.la. belönats med väldigt bra omdöme av mat-youtubern Matgeek med betyget 9 av 10!  med citat”det här är nog bland de coolaste jag provat, jag förstår varför folk är helt lyriska. Gud vilken smak det var i den!”

 

Läsken är bryggd av beerstudio.se och säljs av kollektivet Randombastards

Enligt innehålls förteckningen består läsken av:

Kolsyrat vatten

Organsikt rörsocker

Kallpressad Hjortron juice

Citronsyra Natriumbensoat

Färgämne E106c

Det första som slår mig när jag öppnar läsken är att den verkligen doftar som nyplockade hjortron, det känns i princip som att man stoppa ned näsan i en hink med nyplockade hjortron.

Själva drycken smakar enligt mitt tycke ungefär som den doftar. Det första som slår mig när jag dricker den är en måttlig stark hjortronsmak, följt av ganska mild syrlig och söt smak, för att sedan avslutas med en eftersmak av hjortron igen.

Kul koncept!

Färgen på Cloudberry grenate

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial